You are currently viewing Kako da učite svoju bebu novim stvarima

Kako da učite svoju bebu novim stvarima

Za sve aktivnosti što se tiče učenja vaše bebe, kako da učite svoju bebu novim stvarima, morate pričekati prve naznake kada je vaša beba spremna.
Ako ih pokušate naučiti nečemu prerano, oboje ćete na kraju biti frustrirani. Ako ih pokušate naučiti nečemu i ne uspije, ostavite nekoliko sedmica i pokušajte ponovno.

Ne pretvarajte to u veliku stvar

Vaše dijete može vrlo brzo naučiti jesti kašikom, ali i dalje može i treba biti hranjeno kada je umorno. Možda će koristiti kahlicu nekoliko puta, a zatim se poželjeti vratiti pelenama. Pokušajte ne brinuti – to ne znači da niste uspjeli. Neće im trebati dugo da shvate da žele naučiti biti odrasli i neovisni.

Čuvajte ih

Djeca mlađa od 3 godine ne mogu razumjeti zašto se ne bi trebala igrati s električnim proizvodima ili lomljivim predmetima. Lakše je držati stvari koje ne želite da im dođu u ruke, što dalje od njih.

Poškakljajte im nožne prste

Zapravo, poškakljajte tim cijelo tijlo. Smijeh je prvi korak u razvoju smisla za humor.

Pravite smiješne grimase

Nadujte obraze i neka vam dijete dodirne nos. Kad to učini, puf! Neka vas povuče za uho, a zatim isplazi jezik. Napravite smiješnu buku kada vas tapše po glavi. Držite se iste rutine tri ili četiri puta, a zatim promijenite pravila da bi beba sama pogađala.

Budite pokretno igralište

Lezite na pod i pustite bebu da se penje i puzi po vama. Pomoći ćete bebi poboljšati koordinaciju i vještine rješavanja problema.

Izgradite stazu s preprekama

Pojačajte motoričke vještine postavljanjem jastuka za sofu, kutija ili igračaka na pod, a zatim pokažite svojoj bebi kako puzati preko, ispod i oko predmeta.

Interakcija sa svojim djetetom

Pjevajte sa svojom bebom. Plešite sa svojom bebom. Jeste li znali da naša djeca počinju učiti od nas još u utrobi? Glazba je bila poveznica s naprednim matematičkim vještinama, sklonošću stranom jeziku, pamćenjem i fokusom, kako bi stimulirala razvoj mozga bebe počevši od 5. mjeseca trudnoće do druge godine.

Igračka za bebe Fitness frame

Fitness Frame je igračka za bebe koja je namjenjena kako bi naše najmlađe zabavila  i kako bi im držala pažnju tokom igre.

Multifunkcionalna baby muzička hodalica

Ako beba sjedi samouvjereno i počne učiti osnove puzanja, vrijeme je za hodalicu. Mnogi ih nazivaju samo igračkom, i to posve uzalud. Hodalice su namijenjene za dojenčad između 5. – 15. mjeseca života, odnosno prije nego bebe razviju sposobnost samostalnog hoda. Poticaj roditeljima za kupnju hodalice jest da bebe vole biti u hodalici, samostalno se mogu kretati, aktivna su i sve ih to jako veseli. Iako neki roditelji misle da hodalica poboljšava motoričke sposobnosti djeteta i  ubrzava razvoj samostalnog hoda, znanstvena istraživanja govore upravo suprotno.

Podloga za bebe s animacijama

Takozvane aktivne podloge za igru daju bebi cijeli jedan mali, šareni i uzbudljivi svijet. Neke podloge za igru mogu se koristiti već od prvog dana, dok su druge namijenjene za starije bebe i o tome treba voditi računa prilikom kupovine. Ova aktivna podloga se sastoji se od mekane podloge na koju su pričvršćeni lukovi koji se mogu skinuti pa se podloga može koristiti bez njih. Idealne za puzanje, učenje hodanja, senzorni i psihomotorički razvoj beba.

Igračka za trening sposobnosti kod beba

Trening sposobnosti: hvatanje, trening interesa, intelektualni razvoj, osjetila, emocije, komunikacija roditelja i djeteta, koordinacija ruku i očiju, interaktivne igračke. Izrađen od sigurne ekološke i netoksične plastike, slatki dizajn i dobra kvaliteta,izvrstan za našu djecu.

Komentariši